18+. Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Utforska

Chewing Gum

Cube

To-Go

Podsystem

Nicotine Pouch

Deals

Chewing Gum

Cube

To-Go

Podsystem

Nicotine Pouch

Deals

Så sköter du din Vont – Tre enkla steg

På det stora hela så sköter sig e-cigaretter från Vont sig själva. Enheterna är konstruerade för att vara tåliga, och e-vätskan är i sin natur ganska okänslig för yttre påverkan. Trots detta så finns det en del saker man kan göra för att verkligen maximera livslängden och få så stor valuta för pengarna som möjligt. Ofta handlar det om åtgärder som inte kräver särskilt mycket ansträngning, men som på sikt gör väldig skillnad. Så låt oss titta närmare på hur du på bästa sätt sköter din Vont-enhet och förvarar e-vätskan.

1. Ha rätt laddningsnivå på batterier

Batteriet i din Vont-enhet är tillverkat i enlighet med samtliga relevanta moderna standarder avseende batteritillverkning. Men precis som alla andra batterier så är livslängden begränsad av de kemiska processer som pågår i samband med laddning och urladdning. Man skulle kunna kalla det för batteriets naturliga livslängd. Genom några enkla åtgärder kan du däremot förlänga den.

Om du regelbundet använder din Vont-enhet så behöver du inte tänka på mer än att ladda den vid behov. Men planerar du att inte använda den på ett tag så bör du se till att batteriet inte är slut innan du lägger undan enheten.

Batterier som förvaras utan laddning kan nämligen sluta fungera då det helt enkelt saknas den ström som krävs för att de nödvändiga kemiska processerna ska fortgå. För att inte riskera att denna sorts djupurladdning skadar batteriet så rekommenderas ofta att man innan längre förvaring laddar batteriet till ungefär hälften av full laddning. Har man svårt att avgöra hur mycket hälften egentligen är, så kan man ladda det som vanligt innan man långtidsförvarar sin Vont-enhet.

2. Förvara din e-vätska på ett bra sätt

Numera finns det många olika e-vätskor att välja mellan som alternativ till rökning. Oavsett om man är en entusiast av Marlboro, Camel eller Philip Morris, och oavhängigt om man föredrar vattenpipa, klick, mentol, vape eller pods så finns det nästan garanterat en E liquid för din Vont som lever upp till motsvarande förväntningar.

Många bygger med tiden upp ett gediget utbud av olika vätskor. Och en inte helt ovanlig fråga är hur man egentligen ska förvara dem. Vår rekommendation är att man undviker temperaturextremer. Det vill säga att man undviker solljus eller minusgrader. Genom att förvara din e-vätska på en mörk plats i rumstemperatur så kommer den att fortsätta hålla bästa möjliga kvalitet.

3. Rengör och förvara rätt

Egentligen så kräver enheter från Vont inte särskilt mycket underhåll alls. Vill man hålla den så ren och fräsch så möjligt så man kan torka enheten med ljummet vatten och en trasa, och sedan låta den lufttorka. Se däremot till att inte låta enheten eller batteriet bli blöta.

När du förvarar din Vont så bör du se till att ha den på en plats där den inte utsätts för hög värme eller fukt. I praktiken innebär det normal rumstemperatur på en plats bortom solens strålars räckhåll. Man behöver däremot inte ta det hela till extremer utan endast hålla sig till normal aktsamhet. Precis som med andra elektroniska enheter.

Be first with the latest

Get the latest news regarding upcoming releases, pre-access to sale and much more!

*” anger obligatoriska fält

Free delivery within Sweden Free delivery within Sweden Free delivery within Sweden