18+. Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Utforska

Cube

To-Go

Podsystem

Nicotine Pouch

Deals

Cube

To-Go

Podsystem

Nicotine Pouch

Deals

Elf Bar 600 Vs Vont-To-Go

Vont To-Go är bättre lämpad för minimalister som vill ha snygga linjer, enkel hantering och fler puffar än de flesta engångecigaretter kan erbjuda. Elf Bar 600 är perfekt för de som föredrar ett större utbud av smakprofiler.

Vid ett första ögonkast kan alla engångsartiklar se likadana ut. Men vi närmare inspektion inser man att tillverkare har utökat termen “engångs” eller “disposable” till att omfatta flera andra funktioner. Det blir därför allt svårare att utröna någon slags uttalad “standard” för engångsmodeller.

Även om Vont To-Go och Elf Bar 600 är en del av konceptet “engångsmodeller” så innebär de väldigt olika upplevelser för användarna I den här artikeln har vi försökt titta på detaljerna och jämfört dessa båda enheter efter design, hantering, uthållighet och smak.

Funktioner vi förväntar oss i en engångsecigg

Själva begreppet “engångsvape” handlar i stor utsträckning om bekvämlighet. Du kan även förvänta dig ett antal praktiska funktioner från den här typen av enheter, som ofta speglas i eleganta, moderna exteriörer. Det är inte ovanligt att engångsartiklar har riktigt stilrena och i brist på bättre ord “snygga” skal.

Trots att det inte finns någon avfyrningsknapp så har engångsartiklar blivit populära alternativ till vanliga vapes. Många föredrar engångsmodeller för att få snabba, tillfredsställande nikotinkickar. De flesta enheter är luftaktiverade och eftersom de är både förladdade och förfyllda med vapejuice, finns det inget behov av krångliga inställningar och kladdigt underhåll.

Men som sagt, det finns även en hel del variationer mellan engångsmärken.

Läs vår Svenska Vape-guide för engångsvapes mer information om dessa snygga enheter.

Vont To-Go Vs Elf Bar 600 Specifikationer

 

Varumärken – översikt

Vont grundades i Sverige 2019. Vi designar, utvecklar och tillverkar nikotinprodukter med reducerad risk jämfört med rökning. De är utformade för att stödja dig i vad du än vill göra. Vill du uppleva en smakrik nikotinkick på jobbet? Umgås med vänner utan att irritera dem med cigarettrök? Resa bort med en prisvärd engångsenhet i fickan? Inga problem. Om termerna “lätthet” och “bekvämlighet” passar din livsstil så behöver du se bortom Vont.

Elf Bar grundades i Kina 2018. Det här varumärket har snabbt klivit fram från en nischad produkt till mainstream poulariett. Det smarta värmesystemet är kärnan i Elf Bar-produkter, men varumärket är mest känt för att skapa en mängd färgglada, smakrika engångsartiklar.

Design och hantering (vinnare: Vont To-Go)

Vont To-Go är en förfylld engångsvape, medan Elf Bar 600 mer liknar ett engångspaket.

Vont To-Go har en elegant, funktionslös exteriör. Enhetens kropp är en cylinder som mynnar ut i ett platt, ergonomiskt munstycke. Kroppen och munstycket är åtskilda av en söm som markerar barriären mellan två färger: den vita kroppen och det färgade munstycket. Färgerna överensstämmer inte nödvändigtvis med smakprofilen även om det ska ge en hint om smaken. Creamy Strawberry har ett vackert, ljusrosa munstycke, men Sweet Mango är en ljus, krämig färg.

En Vont-enhet innehåller inga knappar eller LED-lampor. Den är luftaktiverad, vilket innebär att du helt enkelt kan andas in och njuta av ångan och smakerna utan att trycka på en knapp.

Elf Bar 600 delar designegenskaper med en Vont. Kroppen är cylindrisk, men snarare än att plattas av till ett munstycke, avslutas kroppen den med en tydlig kant.. Munstycket är kort, rektangulärt och har ett elegant svart utseende.

Detta märke kännetecknas av mer markanta och mättade färger. Du kan välja mellan elektrisk blå, livfull grön och solskensgul exteriör. Färgerna motsvarar smakprofilen inuti vilket gör att du enkelt kan skilja mellan olika smaker. Liksom To-Go är Elf Bar 600 en luftaktiverad enhet.

Slutsats: Båda enheterna är designade med användarupplevelse i åtanke, men Vont To-Go har en smart sluttande design som binder samman de minimalistiska elementen på ett ergonomistk sätt. Båda enheterna har ett luft aktiverat element, vilket gör dem perfekta för personer som vill börja vejpa snabbt och utan krångel.

Puffar (vinnare: Vont To-Go)

Engångsartiklar säljs både förfyllda och förladdade. När både batteriet och e-vätskan tar slut kan enheten inte längre användas. På grund av detta blir de användare föredrar engångsvapes noga med att först ta reda på antalet bloss som apparaten kan producera.

Låt dig inte luras av Vont To-Gos minimalistiska utseende. Denna eleganta enhet utlovar upp till 800 bloss, vilket är mer än den genomsnittliga engångsenheten. 800 bloss motsvarar mer än tre förpackningar traditionella cigaretter, vilket gör att du kan njuta av samma nikotinleverans utan att betala lika mycket.

Elf Bar 600 ska ge upp till 600 bloss. Vi kan naturligtvis inte förutsäga exakt hur många bloss du kommer att få ut av dessa enheter. Alla har olika stil av vaping. Saker som puffbeteende och pufflängd kan påverka det totala antalet bloss du får ut.

Slutsats: Vont To-Go skiljer sig från andra engångsapparater eftersom den har ett mycket högre blossantal, och i sammanhanget fler än Elf Bar.

Smak (vinnare: Elf Bar)

I vape världen är det smaker som dominerar. Vissa engångsmärken erbjuder ett noga utvalt utbud av bara några få smaker, medan andra har över 20 smaker att välja mellan.

Vont To-Go har med ett trevligt utbud av utvalda smaker. Långt ifrån de märken som bara erbjuder två eller tre smaker, erbjuder Vont sina engångmodeller med tio smaker. Sortimentet innehåller allt från traditionella till somriga smakprofiler. Du kan njuta av krämig tobak, stärka dina smaklökar med mentol och mint men även njuta av den sötman i en Juicy Berry.

Elf Bar 600 har ett mycket bredare utbud av smaker. Du kan välja mellan häpnadsväckande 30 olika varianter. Fruktiga smaker dominerar sortimentet, så du kan förvänta dig klassiker som körsbär och vattenmelon samt mer ovanliga alternativ som druvor. Elf Bar går ett steg längre och inkluderar även glass, drycker och dessertalternativ. Pink Lemonade, Lemon Tart och Peach Ice är bara några av smakmöjligheterna om du väljer en Elf Bar.

Slutsats: Elf Bar 600 vinner eftersom den har fler smaker att välja mellan. Vont To-Gos smaker är inte mindre tillfredsställande, men de vänder sig till vejpare som föredrar mer bekanta smaker.

Nikotinstyrka (vinnare: oavgjort)

Nikotinstyrkan är ofta avgörande för den som vejpar. Om du väljer fel styrka kan du få en otillfredsställande kick eller, ännu värre, huvudvärk och illamående.

Både Vont To-Go och Elf Bar 600 innehåller 2ml e-vätska. Du kan välja mellan 0 mg eller 20 mg nikotin för båda modellerna. Dessa alternativ lämnar lite utrymme för experiment eller gradvis ökad styrka, men de är perfekta för alla oavsett de befinner sig på ena eller andra sidan av ett nikotinbehov.

Slutsats: Den här omgången är oavgjort eftersom Vont To-Go och Elf Bar 600 erbjuder samma nikotinstyrka.

Upptäck Vont

På Vont skapar vi nikotinprodukter med reducerad risk jämfört med rökning Vi har skapat en produkt som andas minimalism, stil och lätthet. Vår kundbas förväntar sig vape-enheter och rökfria produkter som passar deras livsstil.

När du väljer Vont behöver du aldrig kompromissa. Upptäck vårt Model One Pod System och Nikotinpåsar idag.

Läs mer om etos bakom vårt varumärke på Om oss sidan